Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata
cebula biała 2 szt.
pomidor 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
ketchup
ogórek zielony 1 szt.
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
mięso wołowe 30 dag
ząbki czosnku 3 szt.
jajko 1 szt.
sól
oliwa
żółty ser
majonez
bułka pełnoziarnista 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: steki w bułce

Do miski z mięsem zetrzyj cebulę i czosnek. Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj.
Uformowane kotlety połóż na blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 200 stopni przez 5 min.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plastry. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w paski. Pomidora obierz ze skórki, p[okrój w plastry.
Bułkę przekrój na pół. Spód posmaruj niewielką ilością majonezu i kolejno układaj: listki sałatki, cieniutkie krążki cebuli, plaster pomidora, paski papryki, kroplę sosu i mięso. Następnie połóż pokrojoną paprykę, plastry ogórka i ketchup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak