Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

BUŁEK 5 sztuk
ser żółty 1 kostka
kiełbasa śląska 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z serem

Bułki przeciąć na pół. Ser pokroić w plastry. Kiełbasę śląską obrać z flaka i skośnie pokroić w plasterki. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Na każdą połówkę bułki położyć plasterek żółtego sera. Na ser o 3-4 plasterki kiełbasy. Piec do momentu przyrumienienia się bułki (jak ser się rozpuści). Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak