Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z czarnej porzeczki

dojrzałe porzeczki oczyścić,opłukać.połowę porcji przełożyć do rondla,rozgnieść,lekko podgrzać,żeby owoce puściły sok.dodać cukier,ciągle podgrzewać,mieszając.kiedy cukier się rozpuści,wrzucić pozostałe porzeczki,gotować na małym ogniu przez 20 min,zbierając pianę tworzącą się na powierzchni,czyli zszumować.gorący dżem przełożyć do gorących słoików,zamknąć i ostudzić pod kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.07.2011 10:22
wczoraj robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak