Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki kopiec czekoladowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 szt
nutella 5 łyżek
śmietana 600 ml
cukier
czekolada 1 szt
herbata
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: lekki kopiec czekoladowy

Smietankę 36 % ubijamy z cukrem , dodajemy do niej nutellę i na koniec żelatynę (rozpuszczoną w ok 50 ml mleka i ostudzoną ) Bierzemy biszkopty i maczamy je w ostudzonej herbacie o smaku cytrynowym , tak tylko lekko zanużyc i wyciągnąć . Dużą miskę szklaną lub plastikową ok 21 cm ,wykładamy folią spożywczą , najpierw wlewamy część masy, potem układamy biszkopty , na nie kolejna część masy i na sam koniec biszkopty , tak odstawiamy na kilka godzin do lodówki na 24 h najlepiej , po czym wyjmujemy na paterę i dekorujemy startą czekoladą ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2013 11:40
Dobre ciasto.
babi17 01.02.2013 20:48
pycha
Anna133 14.11.2012 11:20
zdecydowanie lepiej zrobić samemu biszkopt , jakoś te ciastka mało widoczne :)
dorotka0000025 09.08.2012 12:00
swietny
Kate131 09.07.2012 08:52
pycha
Anna133 03.07.2012 21:34
Lekki i szybki na nie spodziewanych gosci :)
elka4621 20.06.2012 19:09
fantastyczny
parysek10 20.06.2012 17:26
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak