Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalarepy i marchewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 1 sztuka
marchew 3 sztuki
ziemniak 1 sztuka
sól
pieprz
bulion warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalarepy i marchewki

Kalarepę należy umyć. Całe warzywo razem z liśćmi kroimy w małe kawałki. Przekładamy do garnka. Marchewkę i ziemniaka również obieramy i kroimy. Wszystkie warzywa zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Jeżeli zupa będzie zbyt żadka trzeba odlać nieco bulionu. Resztę miksujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:06
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak