Krem z kalarepy i marchewki

Krem z kalarepy i marchewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • ziemniak

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę należy umyć. Całe warzywo razem z liśćmi kroimy w małe kawałki. Przekładamy do garnka. Marchewkę i ziemniaka również obieramy i kroimy. Wszystkie warzywa zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Jeżeli zupa będzie zbyt żadka trzeba odlać nieco bulionu. Resztę miksujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

21.01.2014 23:06
Dobra zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat