Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciabatta

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
mozzarella 25 dag
masło 3-4 łyzki
czosnek 3-4 ząbki
salami 10 dag
ciabatta 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciabatta

Ciabattę lub bułkę przekrawamy wzdłuż. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do masła , dokładnie mieszamy. Powstałym masłem czosnkowy smarujemy bułki. Pomidora myjemy, a następnie kroimy w plasterki i układamy na dolnym spodzie bułki. Ser kroimy w plasterki i układamy grubą warstwę na pomidorach. Następnie układamy pokrojone w plasterki salami. Przykrywamy wierzchem bułki, a na wierzch jeszcze nakładamy ser oraz pomidory i posypujemy oregano. Pieczemy w temp. 220-250\'C. ok. 5-7 min. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.05.2013 08:26
fajny przepis
RenataZ-et 25.10.2012 21:21
fajna kolacja
owocówka 04.10.2011 16:14
super
gosia47-47 05.02.2011 12:58
mniam
pioge7 04.02.2011 09:45
mniam
IlonaAlbertos 09.07.2010 00:18
Takie ciabatty na ciepło są najsmaczniejsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak