Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
marchewka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 łyżki
makaron świderki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z makaronem

Pokrojone w kostkę mięso należy doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Smażymy je na rumiano na rozgrzanej patelni. Przekłądamy do garnka.
Do garnka dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Lekko ją podsmażamy i przekładamy do mięsa.
Dodajemy przyprawy i bulionerki. Całość zalewamy 2 l wody. Doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy gaz i gotujemy do miękkości. Makaron gotujemy al dente. Gotowy gulasz zaprawiamy mąką i podajemy razem z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:06
Warto to jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak