Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 3/4 kg
smalec 1 łyżka
mąka pszenna
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1
Sól czosnkowa jodowana Prymat
cebula czerwona 1 średnia
grzyby suszone 30-50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie pieczarkowym

Suszone pieczarki zmielić w młynku do kawy lub rozbić w ciężkim moździerzu.
Mięso pokroić w grube plastry i obsmażyć na smalcu razem z posiekaną cebulą.
Zalać gorącą wodą, nakryć i dusić do miękkości dodając rozdrobnione suszone pieczarki, ziele angielskie, listek laurowy i sól czosnkową.
Kiedy mięso jest miękkie - zagęścić sos zawiesiną z mąki pszennej i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 27.12.2012 15:10
pyszne danie
Habibi 18.07.2012 17:38
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak