Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z podsmażanymi pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30-35 sztuk
cebula 2 sztuki
ogórki kiszone 5 sztuk
jajko 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
majinez wg uznania
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z podsmażanymi pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle.
Dodać drobno pokrojoną cebulę, wymieszać, podsmażyć i przestudzić. Ogórki pokroić w kostkę i osączyć.
Przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku, dodać majonez i wymieszać. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak