czereśnie marynowane

czereśnie marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    50 dkg
  • ocet 10 %

    1/4 szklanki
  • goździki

  • kora cynamonowa

  • skurka z cytryny

  • sól

  • czereśnie

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

czereśnie starannie płukać,ogonki skrócić o połowę i ułożyć ciasno w słoikach.do każdego z nich włożyć po 2-3 goździki,kawałeczek kory cynamonowej i skórki z cytryny.wodę zagotować z cukrem,szczyptą soli i octem.gorącą zalewę wlać do słoików z czereśniami.nałożyć zakrętki,wstawić do ciepłej wody i pasteryzować przez 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

01.08.2011 08:21
super

annamariakowalczyk3

21.07.2010 06:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat