Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane ze schabem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 3 sztuki
schab 1 plaster
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
masło 2 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaqku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane ze schabem

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Schab pokroić w średnią kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć pieczarki i masło, kilkakrotnie mieszając, dodać cebulę i chwilę smażyć, oprószyć solą i pieprzem.

Zawartość patelni przełożyć na talerz albo do małej miseczki. Wbić jajko i wstawić do piekarnika, albo mikrofalówki, zapiekać do częściowego ścięcia się jajka.

Obsypać umytym i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak