Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM I POSYPKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 2 szkl
jajko 2 szt
cukier waniliowy 2 szt
margaryna 1 szt
drożdże 10 dag
mleko 0,5 l
ser biały 0,5 kg
POSYPKA
margaryna 0,5 szt
cukier 0,5 szkl
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM I POSYPKĄ

Margarynę rozpuścić dodać cukry i wymieszać. Następnie dodać jajka, drożdże rozpuszczone w mleku. Na koniec mąkę wymieszać tak, żeby ciasto odchodziło od ręki. I czekać aż wyrośnie. Ciasto przełożyć do foremki. Ser wymieszać ze szklanką cukru i wyłożyć na ciasto posypać posypką.
POSYPKA
Margarynę rozgnieść z cukrem dodawać tyle mąki żeby nie kleiło się do ręki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.06.2012 17:42
pięknie wygląda;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak