Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT ŚMIETANKOWO CZEKOLADOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
mąka kartoflana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier wanilinowy
cukier 3 łyżki
masło 1 szt
czekolada gorzka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TORT ŚMIETANKOWO CZEKOLADOWY

Upiec biały biszkopt 4 jajek i ciemny tak samo. Przeciąć na pół. Biszkopty nasączyć wódką. Mleko wlać do garnka z cukrem i cukrem waniliowym gotować , odlać 1/4 szklanki dodać mąki i wymieszać wlać na gotujące mleko. Budyń ostudzić. Kostkę masła rozmiksować i dodawać po łyżce budyniu. Masę podzielić na 2 części i do jednej dodać rozpuszczoną tabliczkę czekolady.
MASA Z PIANEK
pianki marsmallowskie nie muszą być oryginalne 2 opakowania
kg cukru pudru
3 łyżki wody
Rozpuścić pianki z wodą w kąpieli wodnej. Dodawać cukier puder, do momentu aż masa przestanie się lepić. Cienko rozwałkować.
Przełożenie tortu:
biszkopt ciemny masa biała biszkopt jasny masa ciemna biszkopt ciemny masa biała biszkopt jasny masa ciemna na wierch masa z psianek i ozdoby

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.09.2015 23:40
Apetyczny torcik
Kuchareczka2 01.02.2013 09:55
pycha
Betka 23.06.2012 17:41
przepiękny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak