Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kuperki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuperki z kurczaka 0,5 kg
sos sojowy 3 łyżki
sól do smaku
sos słodko-kwaśny 75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kuperki

Pewnie dla niektórych to danie nie do przyjęcia...ale co tam...dla mnie nie do przyjęcia są surowe ostrygi:)

Kuperki umyć, posolić, popieprzyć zalać sosem sojowy i wstawić na pół godziny do lodówki. Wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku,( najlepiej korzystając z opcji grill) na złoty kolor- im więcej tłuszczu się wytopi, tym lepsze.
Dobrze zrobione można chrupać nawet z kosteczkami. Podawać na przykład z sosem słodko- kwaśnym. Idealna do zimnego piwa!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.06.2013 10:10
ale pyszności
Aneta2604 15.08.2012 13:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak