Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 12,5 dag
jajko 1 sztuka
cukier puder 0,5 szklanki
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
twaróg 1 kg
cukier waniliowy 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
olej 100 ml
białka jaj 4 sztuki
cukier 1 szklanka
jaja 2 sztuki
żółtka jaj 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, margarynę, jajko, cukier puder oraz śmietanę. Wyrabiamy ciasto, które po rozwałkowaniu wykładamy do blaszki łącznie z brzegami.
Całe jaja miksujemy z cukrem i żółtkami oraz cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy porcjami ser i mleko, później budyń i olej. Masę przekładamy na ciasto i wstawiamy na 45 minut w piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno i po 45- 50 minutach wykładamy na ser. Pieczemy jeszcze do 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 22.06.2012 13:01
wygląda idealnie- do wypróbowania!
Rafał10 20.06.2012 13:28
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak