Sos tuńczykowy z groszkiem

Sos tuńczykowy z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jaja

    2 sztuki
  • olej

    3/4 szklanki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • ocet

    8 łyżeczek
  • sól

    do smaku
  • groszek zielony

    1 opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka wymieszać z sokiem z cytryny. Dodawać po łyżce oleju i cały czas mieszać dokładnie aż powstanie jednolita masa. Tuńczyka odcedzić z wody i dodać ocet, groszek oraz przyprawy. Wszystko wymieszać i dołożyć do wcześniej przygotowanego sosu. Wymieszać. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

04.03.2014 23:23
ciekawy pomysł

gusia1000

16.02.2014 00:21
Dobry jest taki sos.

Angelika10

25.02.2013 13:38
fajny

IlonaAlbertos

09.07.2010 00:18
Bardzo fajny przepis, na pewno z niego skorzystam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat