Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z twarogiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 700 g
mąka 1,25 szklanki
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżka
cukier
sól
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z twarogiem

Do ciepłych,ugotowanych ziemniaków dodałam masło,rozgniotłam i pozostawiłam do wystygnięcia.Następnie dodałam odrobinę soli,mąkę,jajo i dokładnie wyrobiłam ciasto.Uformowałam placuszki,na których ułożyłam nadzienie i skleiłam tak aby pozostało ono w środku.Uformowałam kulki.
Knedle wrzuciłam do wrzącej osolonej wody i gotowałam 7-8 minut.

700g ugotowanych ziemniaków
1 i 1/4 szklanki mąki
jajko
1 łyżka masła
twaróg półtłusty
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
opakowanie moreli suszonych ( ja użyłam firmy Bakal)
cukier
sól

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 12.08.2012 14:11
dobre
ewa78 06.07.2012 08:03
OJ dawno nie jadłam,dzięki
Rafał10 20.06.2012 13:31
ale ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak