Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na słodko
Smażymy dość cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej, suchej, teflonowej patelni.
Na połowie naleśnika rozsmarowujemy serek waniliowy, na drugiej dżem, składamy na pół i jeszcze raz na pół.
jajko | 3 sztuki |
mąka pszenna | 0,5 kg |
cukier | 3 łyżki |
sól | 0,5 łyżeczki |
mleko | 1 szklanka |
oliwa | 1 łyżka |
woda | (do uzyskanie właściwej konsyste |
serek waniliowy | |
dżem | (u mnie truskawkowy i jagodowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: