Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 2 średnie sztuki
ocet 10 % 4 łyżki
cukier 2 łyżeczki
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeń wg uznania
por 2 liście
cebula 1 mała sztuka
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 czubate łyżeczki
sól do smaku
woda zimna 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Rybę oczyścić, pokroić w dzwonka, przełożyć do garnka. Do ryby dodać obraną pietruszkę, seler, umyte liście pora, obraną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy. Wlać wodę i ocet, zagotować. Gotować na bardzo małym ogniu przez 1-1,5 godziny. Po tym czasie rybę wyciągnąć z wywaru, ułożyć na półmisku, lekko posolić. Dowolnie udekorować. Do gorącego wywaru dodać żelatynę, dobrze ją rozpuścić, zagotować, odstawić na chwilę, żeby osad opadł na dno. Wywar przecedzić (osadu nie zlewać). Delikatnie polać rybę przestudzonym wywarem. Odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.12.2013 22:05
Ależ ta rybka pysznie się zapowiada.
Sylwia56
Sylwia56 30.08.2012 12:49
pyszny
Mysiunia 11.08.2012 14:28
ależ pysznie to wygląda! Pięknie przygotowane rybki :)
Renia1 20.06.2012 17:28
troche z tym roboty, ale efekt jest tego wart!
Rafał10 20.06.2012 13:35
pięknie wygląda i na pewno też smakuje niesamowicie
Rafał10 20.06.2012 13:35
pięknie wygląda i na pewno też smakuje niesamowicie
halina17 20.06.2012 12:27
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak