Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto do kawy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 500 ml
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier puder 3-4 łyżki
margaryna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto do kawy

Ciasto francuskie kroimy na dwa blaty. Układamy je w blaszkach i pieczemy przez około 15 minut na lekko złoty kolor. Budyń gotujemy na mleku i odstawiamy do przestudzenia. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masą przekładamy dwa placki ciasta francuskiego. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.01.2014 13:03
takie ciasto to coś w sam raz dla mnie
eeee 15.08.2012 11:31
super
adagio 10.07.2012 15:24
zrobiłam i polecam ... proste i pyszne ala napoleonek ;)
jolanta19 21.06.2012 16:06
;pycha
halina17 20.06.2012 12:29
szybkie i dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak