Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z połowy cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat
gruszki 1 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Mus gruszkowy

Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić żeby spęczniała. Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Za pomocą malaksera (blendera) zmiksować je na gładką masę, dodać sok z cytryny i dalej miksować. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę (powinna być lekko płynna) i miksować jeszcze minutę. Gotowy mus przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki do stęgnięcia (2-3 godziny). Można dowolnie udekorowac. Gotowy deser ma konsystencję lekkiej pianki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.02.2012 13:44
pyszności!:)
olkaaa 06.02.2012 10:45
bardzo ciekawy pomysł
Brigitte 20.11.2011 19:21
mniami..
Grazyna0211 25.08.2011 15:00
super przepis na gruszkowy deser
Justyna223 23.06.2011 19:16
na pewno dobre
stokrotka 15.11.2010 22:11
pyszne
SmacznaPyza 12.09.2010 12:16
gruszki lubię pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak