Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jagodowa z winem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1/2 kg
wino białe 2 szkl.
cukier żelujący 1 kg
cytryna
cukier waniliowy 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jagodowa z winem

Jagody przebrać, opłukać, osączyć z nadmiaru wody i zasypać cukrem żelującym i cukrem waniliowym.
Dodać skórkę i sok z cytryny.
Całość wymieszać i odstawić na 2 godziny pod przykryciem.
Garnek z jagodami postawić na ogniu, wlać wino i ogrzewać do zawrzenia - gotować jeszcze kilka minut.
Konfiturą napełnić wyparzone małe słoiczki, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i ustawić dnem do góry - zabezpieczyć grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawić do zupełnego ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 09.08.2012 15:36
smaczne
Habibi 14.07.2012 22:50
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak