Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ekspresowe bułeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 30 g
mąka 600 g
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
woda letnia 300 ml
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ekspresowe bułeczki

Drożdże rozrabiamy z ciepła wodą i cukrem.Do mąki wlewamy rozczyn dodajemy sól.Smarujemy dłonie olejem i dokładnie wyrabiamy ciasto.
Formujemy bułeczki i układamy je na papierze do pieczenia.
Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach.
Jeśli lubimy,gdy bułeczki są miękkie, po wyjęciu z piekarnika,przykrywamy je ściereczką.


Przed upieczeniem możemy je również posypać ziarnami sezamu lub makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak