Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło siostry Iwonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
kiełbasa śląska 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1 pałka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło siostry Iwonki

Słoninę umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Wrzucamy ją do garnka i topimy na wolnym ogniu. Kiełbasę, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mięsa. Kiedy słonina będzie już prawie stopiona dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy kucharkiem. Stopić do końca, odstawić w chłodne miejsce a po wystygnięciu wstawić do lodówki. Idealne na kanapki, można podawać z ogórkiem małosolnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 18.10.2013 09:47
fajny pomysł
ewaa 13.02.2012 20:52
z ogórkiem super:)
Seba 22.06.2011 17:36
smaczne
PaniMISIOWA 09.10.2010 00:15
coś po staropolsku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak