Sposób przygotowania
Śliwki umyć i przeciąć na połowę - wyjąć pestki.
Zagotować wodę z octem oraz przyprawami. Gotować marynatę 15 minut po pokrywką, następnie zalać śliwki i pozostawić na 8-12 godzin (np. na całą noc).
Śliwki odcedzić z zalewy i przełożyć do słoiczków (500ml) - przesypywać warstwami cukru, dodać przyprawy z marynaty, zakręcić i zapasteryzować.
Śliwki nadają się do jedzenia po 3-4 tygodniach.
Zagotować wodę z octem oraz przyprawami. Gotować marynatę 15 minut po pokrywką, następnie zalać śliwki i pozostawić na 8-12 godzin (np. na całą noc).
Śliwki odcedzić z zalewy i przełożyć do słoiczków (500ml) - przesypywać warstwami cukru, dodać przyprawy z marynaty, zakręcić i zapasteryzować.
Śliwki nadają się do jedzenia po 3-4 tygodniach.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Habibi
Klausia