Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew z groszkiem i natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 600 g
masło 3 łyżki
natka pietruszki
mleko
mąka
groszek konserwowy 150 g
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew z groszkiem i natką pietruszki

Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę a potem dokładnie myjemy zalewamy mała ilością wody z dodatkiem soli, cukru i łyżką masła ugotować do miękkości ,pozostały tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc ,połączyć z marchewką, groszkiem, wlać mleko, zagotować i doprawić a przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.08.2012 16:13
Bardzo lubię taką marchewkę ale wolę z samym masełkiem bez zasmaszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak