Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do pieczeni z nutką imbiru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
inbir do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka mięsna 1 szt
wino czerwone wytrawne 2/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do pieczeni z nutką imbiru

Na patelni rozgrzać olej, dodać mąkę i bardzo drobno posiekaną cebulę, podsmażyć. Do rondelka wlać wino i gotować do momentu odparowania połowy płynu. Następnie wlać 1 szkl wody, dodać bulionetkę, musztardę i gotować około 10 minut. Sos połączyć z usmażoną cebulą, gotować około 2-3 minuty. Przyprawić do smaku szczyptą świeżego imbiru, pieprzem i solą.( Do sosu można dodać łyżkę śmietanki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.10.2012 23:31
Pyszny sosik.
Iwusia 30.10.2012 21:58
smakowity sosik
Katarzyna59 01.09.2012 18:18
super
Andysz 01.08.2012 08:00
mmm fajny;)
magdalea 20.06.2012 11:12
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak