Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
czosnek 2 ząbki
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

Mięso wieprzowe myjemy i osuszamy, po czym kroimy w plasterki. Każdy z nich nacieramy roztartym czosnkiem i oprószamy przyprawą do wieprzowiny. Mięso zbijamy tłuczkiem kuchennym i oprószamy mąką. Smażymy porcje mięsa na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy z przyprawami. Po około 30 minutach sos zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolinka111 20.06.2012 10:57
rewelacja
Rafał10 20.06.2012 10:51
ale mam smaka na takie biteczki :)
Pietruszka 20.06.2012 10:41
Super, uwielbiam bitki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak