Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos po amatorsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 800 g
boczek wędzony 250 g
wieprzowina 200 g
biała kiełbasa 200g
tłuszcz 3 łyżki
białe wino kieliszek
cebula 3
sól
pieprz
Goździki całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos po amatorsku

Mięso i boczek kroimy w kostkę , cebulę również to wszystko osobno podsmażamy i wkładamy do kapusty solimy , wlewamy wino i gotować tak długo aż będzie miękkie pod przykryciem , pod koniec gotowania dodajemy dopiero roztarte przyprawy , wyparowane wino uzupełniamy wywarem , kiełbasę białą zaś wkładamy do gorącej wody i parzymy ją w temp. 90 st przez 15 minut. Gotowy już bigos przekładamy do salaterek w którym będziemy podawać i obkładamy go pokrojoną w kawałki białą kiełbasą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 25.07.2012 19:24
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak