Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowe curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca 80 dkg
kalafior 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
curry 2 łyżki
bulion 2 szklanki
mąka 1 łyżka
olej
natka
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowe curry

Łopatkę pokroić w kosteczkę. Kalafiora podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w dużą kostkę, a marchewkę w plastry. Mięso obsmażyć na oleju, oprószyć curry i mąką. Przełożyć je do garnka. Na tym samym tłuszczu obsmażyć warzywa. Dodać je do mięsa. Tłuszcz rozprowadzić bulionem i zagotować. Zalać nim składniki w garnku. Dodać ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok . 30 minut. Doprawić solą i pieprzem. Danie podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 18.01.2012 23:39
pycha
RenataZ-et 05.01.2012 16:16
super
lucyna15
lucyna15 08.07.2010 22:26
POLECAM :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak