Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delicje z kapusty IV

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 250 g
margaryna 100 g
serki topione 2
sól
tłuszcz 2 łyżki
jajko
kapusta kwaszona 400 g
grzyby suszone 40 g
cebula
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1,5 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Delicje z kapusty IV

Mąkę najpierw sobie przesiać prosto na stolnicę , posiekać z tłuszczem i serkami posolić i zagnieść ciasto bardzo szybko a potem wstawić do chłodziarki na godzinkę . Kapustę pokroić, zalać małą ilością wody i zagotować pod przykryciem aż kapusta będzie miękka aż nadmiar wody odparuje .Cebule obieramy kroimy w kostkę , podsmażamy , wymieszać z mąką , lekko zrumienić , połączyć z kapustą , posiekanymi grzybami i doprawić do smaku . Ciasto po tym czasie wyjąć rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, układamy nadzienie i zlepiamy po 2 szt układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem posmarować rozmąconym jajkiem posypać kminkiem i upiec na silnie rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.09.2012 13:34
ciekawe
babcia
babcia 23.09.2012 13:34
ciekawe
Zoso 07.07.2012 22:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak