Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona po bawarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 600 g
cebula
ziemniaki 2
wędzonka 150 g
sól
pieprz
tłuszcz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona po bawarsku

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją , mieszamy z kapustą pokrojoną w kostkę wędzonką i roztartymi przyprawami, zalewamy to małą ilością wrzącej osolonej wody i zagotować pod przykryciem. , następnie odkrywamy na chwilkę potem znowu zakrywamy i gotujemy jeszcze 50 minut . Ziemniaki umyć , obrać i zetrzeć na tartce o małych oczkach i dodać do kapusty pod koniec gotowania doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 10.02.2013 21:56
lubię taką
SYLKA 28.08.2012 21:15
pycha
Zoso 06.08.2012 22:39
dobry dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak