Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 25 dag
sok z cytryny 200 ml
dżem morelowy 8 łyżek
jajko 1
olej 50 ml
czekolada mleczna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki

Ciasto francuskie nasączamy sokiem z cytryny. Następnie robimy z niego długi pasek a z niego formujemy okrągły rulonik(węża). Jedną stronę ruloniku smarujemy dżemem (tę stronę która będzie w środku. Ciastko zwijamy w tzw. ślimaki. Jajko roztrzepujemy i smarujemy po wierzchu. Blachę smarujemy tłuszczem. Wykładamy ciasteczka na blachę i pieczemy 30minut w temperaturze 180stopni. Po ostygnięciu ślimaków roztapiamy czekoladę i polewamy po wierzchu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 14.07.2012 21:39
pychotka
Andysz 08.07.2012 07:55
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak