Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonka chińska 450 g
makaron ryżowy wstążki 1 opakowanie
kostka sojowa 10 szt
kostki rosołowe drobiowe 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 płaska łyżeczka
sól do smaku
pieprz kolorowy mielony do smaku
sos chili 1/2 łyżeczki
kapusta pekińska 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa jarzynowa

Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą woda i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińska. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.05.2012 22:29
co to są te kostki sojowe? jakaś niedouczona jestem:(
olkaaa 30.01.2012 07:59
bardzo fajna
dianix 24.01.2012 21:27
pikantne zupki lubi?:)
dianix 24.01.2012 21:27
pikantne zupki lubi?:)
Grazyna0211 24.08.2011 17:31
zupa pierwsza klasa!
monika154 26.07.2011 09:21
pycha
anemon 30.06.2011 08:30
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak