Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona po flamandzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 800 g
rodzynki 50 g
tłuszcz 1,5 łyżki
sok z czerwonej porzeczki pól szklanki
sól
cukier
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona po flamandzku

Kapustę oczyszczamy opłukać i przekroić na pół usuwamy od razu głąb i grube nerwy a potem cienko szatkujemy dodajemy tłuszcz i dusimy do miękkości pod przykryciem często dolewając sok z porzeczki pod koniec duszenia dodajemy opłukane rodzynki i doprawiamy do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 27.12.2012 12:05
bardzo fajna
babcia
babcia 27.12.2012 12:05
bardzo fajna
SYLKA 11.08.2012 20:05
uwielbiam taka kapustke ale bez rodzynek
gosia561 23.07.2012 22:59
nie lubię z rodzynkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak