Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z ananasem i sezamkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas mały dojrzały
lody waniliowe 700 ml
SEZAMKI 1-2 op.
syrop smakowy dowolny

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z ananasem i sezamkami

Lody wyjąć trochę wcześniej z zamrażarki, aby nieco zmiękły.
Ananasa obrać i pokroić w kostkę.
Połowę zmiksować na mus.
Miękkie lody wymieszać jak najdokładniej z musem z ananasa oraz częścią kosteczek ananasowych i ponownie wstawić do zamrażarki na pół godziny.
Sezamki rozdrobnić uderzając tłuczkiem do mięsa lub wałkiem.
Do pucharków nałożyć 3-4 porcje lodów ananasowych, posypać sezamkami i pozostałym ananasem pokrojonym w kosteczkę.

Gotowy deser polać ulubionym syropem smakowym - owocowym, miętowym, orzechowym, etc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

25.03.2013 23:14
Zrobiłam, pyszne, dodałam syrop brzoskwiniowy mniaaaaam.
KasiaK90 21.12.2012 20:14
super deserek
pestka 07.10.2012 11:48
Wspaniały deser
dagmara020 09.08.2012 13:39
pychotka
Monika63 27.07.2012 14:01
pydsznosci
Habibi 14.07.2012 22:49
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak