Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z szałwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ dyni 500 g
por 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
bulion 1,5 l
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
listki szałwi 1 garść
grzanki
jogurt naturalny
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z szałwią

Kroki postępowania

1
Pora i marchewkę po obraniu kroimy w kostkę, pora po dokładnym umyciu kroimy w półplasterki. Warzywa podsmażamy na oliwie w garnku z grubym dnem.
Krok 1 - Zupa dyniowa z szałwią foto
2
Następnie zalewamy bulionem, a jak się zagotuje dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię i ziemniaki (również obrane i pokrojone w kostkę). Gotujemy na średnim ogniu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Zupa dyniowa z szałwią foto
3
Następnie zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki krem. Doprawiamy posiekanymi listkami szałwii, pieprzem ziołowym i solą i czarnym pieprzem do smaku.
Krok 3 - Zupa dyniowa z szałwią foto
4
Podajemy z grzankami i gęstym jogurtem naturalnym.
Krok 4 - Zupa dyniowa z szałwią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 20.10.2012 09:28
pyszne
Andysz 01.08.2012 08:00
ciekawy przepis;)
caralajna 20.06.2012 09:31
z szałwią nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak