Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca wieprzowe w pikantnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 500 g
sól
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
mąka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca wieprzowe w pikantnym sosie

Serca wieprzowe myjemy odcinamy żyły , osuszamy , kroimy w małe kawałki . Serca podsmażamy na oleju dodajemy kucharka , podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu około 15- 20 minut . dodajemy chili i cebulkę i paprykę słodka . Gdy zmiękną zagęszczamy sos woda z mąką i zagotowujemy podajemy z ziemniakami . Ważne by sos był dobrze doprawiony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.01.2014 23:19
smacznie podane
Seba 28.12.2013 10:42
smaczny obiadek
Łukasz15 16.11.2012 12:12
Pyszne
Wafelek2601 12.11.2012 08:57
Wyśmienite
Adamorek 03.09.2012 10:28
Sos fajny ale za podróżami nie przepadam
gosia1988 12.08.2012 08:04
fajne
RenataZ-et 23.06.2012 21:17
pyszny obiad
Rafał10 20.06.2012 10:36
moja babcia często robi :) POLECAM !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak