Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany szczupak w folii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 2
masło 4 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany szczupak w folii

Ryby otrzymałem od kolegi, były świeżo złowione i pozbawione wnętrzności i porządnie wypatroszone i oczyszczone. Ryby podzieliłem na połowę. Wewnątrz oraz zewnątrz opruszyłem je zmieloną solą morską oraz przyprawą do ryb. Do środka każdej ryby włożyłem łyżeczkę masła i każdą rybę osobno zawinąłem w kawałek folii aluminiowej. Grillowałem ok. 20-25 minut, bardzo smaczna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 15.10.2013 08:57
szczupak jest wspanialy
Alex_M 29.08.2013 13:36
dobra rybka
halina17 02.07.2012 10:12
szczupak przepyszna ryba
Anna169Hosz 02.07.2012 09:33
Całe wieki nie jadłam szczupaka:(
Rafał10 20.06.2012 11:00
uwielbiam rybki, a taka grillowana musi być super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak