Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paszteciki z kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z rosołu 45 dag
cebula 1 mała
pomidory suszone w zalewie 8 duże połówki
śmietana 30% 100 ml
ketchup pikantny 50-70 ml
sól
pieprz
ciasto francuskie 370 gram
jajko 1 szt
biały sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paszteciki z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie rozdrabniamy blenderem. Dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Krok 1 - Francuskie paszteciki z kurczakiem foto
2
Wlewamy kremówkę i ketchup. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
Krok 2 - Francuskie paszteciki z kurczakiem foto
3
dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Francuskie paszteciki z kurczakiem foto
4
Ciasto rozwijamy. Krótszy bok smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka. Układamy walec mięsnego farszu.
Krok 4 - Francuskie paszteciki z kurczakiem foto
5
Zwijamy ruloniki, które tniemy na 3-4 cm kawałki.
Krok 5 - Francuskie paszteciki z kurczakiem foto
6
Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy białym sezamem. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Podajemy same lub np. z czerwonym barszczem.
Krok 6 - Francuskie paszteciki z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 31.07.2012 12:04
marzę o takich
Sroczka 20.06.2012 15:23
Z chęcią zjadłabym chociaż jednego.
Katarzyna87 20.06.2012 11:04
mniam
Katarzyna54 20.06.2012 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak