Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 1/2 kg
makaron ryżowy 1 opakowanie
ocet ryżowy 1 łyżeczka
przyprawa chińska 5 smaków 1 płaska łyżeczka
mleko 3/4 szklanki
sól do smaku
mielony kolorowy pieprz do smaku
sos chili 1/2 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach

Wątróbki czyścic, przekroić na pół i smażyć na mocno rozgrzanym oleju często mieszając. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.Na tej samej patelni usmażyć cebulę (w razie potrzeby dolać oleju). Do zeszklonej cebuli dodać wątróbkę, wymieszać, smażyć przez ok. minutę, doprawić sosem chili, octem ryżowym, przyprawą chińską 5 smaków i szczypta pieprzu. Posolić do smaku.Wlać mleko, wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut. W tym czasie przygotować makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wątróbki od razu podawać z makaronem ryżowym. Pikantny smak dania idealnie komponuje się z łagodnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.08.2011 14:40
rewelacyjny pomysł na danie z wątróbki
gacopierz23 09.08.2011 11:36
ekstra
anemon 07.07.2011 07:08
Bardzo orientalna propozycja.
mala2021 18.05.2011 07:19
pyszna
IKrakowianka 19.04.2011 22:01
pycha
eli_555 27.01.2011 01:58
coś nowego
Sarenka 03.01.2011 10:38
Lubie watróbke drobiowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak