Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2-3 dag
kostki rosołowe 2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybów z makaronem

Grzyby umyć, zamoczyć na 2-3 godziny, następnie dodać pokrojoną marchew i ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru, drobno pokroić i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na maśle. Podsmażone włożyć do wywaru, uzupełnić wodą do 1.5 litra, dodać kostki rosołowe i gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Mąkę wymieszać w odrobinie wody, połączyć z zupą zagotować. Zaciągnąć śmietaną i przyprawić do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki lub koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.09.2013 14:09
lubię taką zupe
mela25 25.01.2013 15:39
Moja ulubiona
Iwusia 29.12.2012 23:25
smaczna zupka
Kate131 21.08.2012 08:26
dobra
angelika4 11.08.2012 18:02
smacznie wyglada
Rafał10 20.06.2012 11:01
zupka mojej babci... przepyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak