Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
olej 2 łyżki
smalec 2 łyżki
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 5-6 szt
musztarda 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z musztardą

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym oleju. Pod koniec wsypać drobno posiekaną cebulę i czosnek, chwilę razem podsmażyć
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z musztardą foto
2
Następnie przełożyć do rondla, wlać 2 szkl gorącej wody, dodać liście laurowe przyprawę do gulaszu, angielskie ziele, kostkę rosołową, odrobinę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z musztardą foto
3
z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać musztardę, zagotować. Przyprawić do smaku.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z musztardą foto
4
Gulasz podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z musztardą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.09.2013 13:33
pyszny gulasz!
romanrafal
romanrafal 19.12.2012 14:25
pyszny obiadek
Motorek 16.12.2012 10:45
pycha
Iwusia 01.08.2012 22:25
smaczny obiadzik :)
ewelina/bunia 26.07.2012 22:43
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak