Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kaszą manną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
mleko 2,5 szklanki
jajko 4 szt
cukier 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kaszą manną

Kaszę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Białka ubić na pianę a żółtka utrzeć z cukrem. Do kaszy dodawać kolejno: utarte żółtka, roztopione lekko masło i sól. Wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni formować małe placuszki. Podawać bezpośrednio po usmażeniu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.06.2012 10:33
takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak