Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon w żubrówce

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 średni
żubrówka 1/2 szkl.
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Melon w żubrówce

Melona przekroić na połowę, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w plastry, obraż ze skóry i pokroić w sporą kostkę.
Pokrojonego melona skropić sokiem z cytryny (można też dodać nieco skórki), przemieszać i zalać żubrówką.
Wstawić do lodówki na 24-48 godzin.

Jeśli melon jest dojrzały i bardzo słodki, można dodać więcej soku z cytryny.
Natomiasł mało słodkiego melona można doprawić torebką cukru waniliowego, co dodatkowo wzmocni smak.

Podawać jako dodatek do lodów lub jako samodzielny deser np.z dodatkiem bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 30.11.2012 13:48
to jest super
Habibi 20.11.2012 08:34
Fajna, choć zdradliwa przekąska ;)
Justa32 31.08.2012 18:40
pyszne są owoce z odrobiną alkoholu
Mariposas 02.08.2012 21:12
ciekawy pomysł
Habibi 12.07.2012 09:25
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak