Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mózg wieprzowy po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mózg wieprzowy 500 g
tłuszcz 50 g
cebula 50 g
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mózg wieprzowy po polsku

Mózg należy włożyć do zimnej wody i w wodzie zdjąć krwawe otaczające błony,następnie mózg wyjąc osączyć.Cebulę drobno pokrajać, podsmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor, dodać mózg wbić całe jajo , podsmażyć mieszając,aby się jajo ścieło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.02.2013 10:35
oj nie zjadłabym tego:(
Andysz 11.07.2012 09:17
ooooo bardzo ciekawy przepis;D
dwa pokoje z kuchnią 20.06.2012 09:46
w życiu nie podjęłabym się zrobienia tego..
Betka 20.06.2012 09:42
ciekawy przepis;)
Fiffi 19.06.2012 23:05
wbrew nazwie smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak