Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sos borowikowy 1 torebka
woda 1 szklanka
śmietana 200 g
koperek 1 pęczek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z marchewką

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, po 5 minutach dorzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem i marchewkę pokrojoną w ćwierćplasterki, całość smażymy na średnim ogniu przez ok 10-15 minut mieszając od czasu do czasu.
Krok 1 - Gulasz wołowy z marchewką foto
2
Sos rozprowadzamy w wodzie i zalewamy nim mięso i warzywa na patelni
Krok 2 - Gulasz wołowy z marchewką foto
3
Gotujemy ok 10 minut i dodajemy śmietanę i posiekany koperek. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Gulasz wołowy z marchewką foto
4
Gulasz wołowy podany z kaszą
Krok 4 - Gulasz wołowy z marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak