Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z botwiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 60 dkg
cebula 1/2 sztuki
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
botwina 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z botwiną

Kroki postępowania

1
Do mięsa (ja użyłam szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, pieprz i wyciśnięty czosnek. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Klops z botwiną foto
2
Botwinę umyć, lekko osuszyć i posiekać (liście i łodygi), dodać do mięsa.
Krok 2 - Klops z botwiną foto
3
Wymieszać dokładnie, uformować duży klops, spłaszczyć go i ułożyć na kawałku folii aluminiowej.
Krok 3 - Klops z botwiną foto
4
Folią zawinąć mięso, mocno ponakłuwać nożem i ułożyć w garnku do gotowania na parze.
Krok 4 - Klops z botwiną foto
5
Gotować naparze ok. 25 minut. Ugotowany klops odwinąć z folii i podzielić na porcje.
Krok 5 - Klops z botwiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.01.2013 21:54
pokazujesz, że warto wzbogacać nawet te znane dania o nietuzinkowe dodatki
Mysiunia 15.12.2012 14:48
bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie botwinki:)
Wafelek2601 18.09.2012 11:20
rewelacja
andzia123 25.07.2012 17:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak