Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w miodowej skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg.
cebula 3 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
musztarda ziarnista 3 łyżki
miód pszczeli 1 łyżeczka
sól
sałata liście kilka
Owoc jałowca cały Prymat 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: schab w miodowej skorupce

cebule obrać pokroić w ćwiartki,w dużym garnku zagotować wodę,osolić ją dodać cebule,liść laurowy,pieprz w ziarenkach i jagody jałowca,do gotującego się wywaru włożyć umyty schab i gotować przez godzinę na małym ogniu,natkę pietruszki umyć posiekać,musztardę wymieszać z miodem i posiekaną natką pietruszki,schab wyjąć z wywaru osuszyć i posmarować masą miodowo-musztardową odstawić na chwilę,opiec mięso krótko na rozgrzanym ruszcie w piekarniku,pokroić je na porcje i układać na półmisku na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 29.11.2013 10:04
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak